Тема за сайт
Бранд билдинг и дизайн

Тема за сайт – най-добрите предложения за 2023

Poruchka
19 Април 2023

Светът на уебсайтовете е динамичен и постоянно променящ се, а с това се променят и тенденциите и различните възможности за дизайн и тема на сайт. Уеб дизайнът е като поглед към бъдещето.

Поради връзката си с технологиите, цифровото царство може да бъде израз на нови иновации в анимацията, взаимодействието и цялостното изживяване всяка година. И 2022 обещава и дава много вълнуващи очаквания, както ще открием по-долу при прегледа на всяка актуална тема за сайт през тази година.

80-те и 90-те години се завръщат, типографията заема водеща роля, а анимацията се издига до нови висоти – това можем да обобщим, когато говорим за това как изглежда актуалната тема за сайт тази година. Визуалните стилове междувременно покриват спектъра от умопомрачително високотехнологични до причудливи ръчно изработени стилове.

Тема за сайт

Като цяло 2022 г. се очертава да бъде разнообразен и експериментален запис в дигиталните хроники. Нека открием как изглежда една популярна, харесвана, атрактивна и модерна тема за сайт през 2022 година.

Популярна тема за сайт – смелия Мемфис стил

Когато говорим за това как би изглеждала една супер актуална тема за сайт през тази година, то няма как да не споменем за Мемфис стил. Мемфис е една от определящите естетики за 80-те години на миналия век.

Често се описва като атрактивен и пищен стил, съчетаващ множество хаотични шарки и форми заедно. Дълго време Мемфис дизайнът биваше отричан за сметка на популярната доскоро минималистична тема за сайт.


Но днес това е в миналото и уеб дизайнерите и потребителите жадуват дизайн, който е по-цветен, достъпен и приключенски от всякога.

Това желание за повече цвят и забава е изключително актуално днес. Особено на фона на минималистичните подходи, които доведоха до море от интерфейси, които, макар и интуитивни, са преобладаващо еднакви. Така че не е изненада защо много уеб дизайнери се обръщат към Мемфис стила за експлозия от цветове и открояващ се вид, които никой посетител няма да забрави скоро.

Популярна тема за сайт – типография в центъра на събитията

Като първата част от един уебсайт, която посетителите виждат, централното изображение трябва да грабне вниманието и да говори много за идентичността на сайта. Уеб дизайнерите на 2022 г. приемат тази идея присърце с централни изображения, които са изцяло съобразени със законите на типографията.

По същество, тези главни секции намаляват или елиминират напълно изображенията, за да позволят на самото послание да носи тежестта на първото впечатление.

Тема за сайт

Вместо да изглеждат като голи и скучни, тези централни секции са смели в своята простота. Те привличат вниманието по начина, по който прави едно атрактивно и завладяващото новинарско заглавие. И по пътя те осигуряват отличен начин да се използват изискани, креативни стилове на типография.

Тема за сайт – революция на ретрото

Ретро стилът се завръща смело навсякъде около нас, така че ако искате уебсайтът ви а изглежда наистина актуално и модерно, то е добре да изберете ретро тема за сайт.

Снимка за внимание
Днешните далновидни уеб дизайнери черпят вдъхновение от ранните дни на World Wide Web. Така нареченият Web 1.0 от 90-те се характеризира с ярки фонови цветове, видими оформления на колони и редве и роботизирани шрифтове като Courier.


Въпреки че всичко това биваше прилагано с трагични и често забавни резултати в миналото, уеб дизайнерите от 2022 г. възраждат тази тенденция с допълнителната полза от почти 30 години опит в колективния дизайн.

Докато през 90-те години интернет беше демонстрация на ненужни трикове, графики и цветове, това беше и период, когато правилата все още не бяха написани и когато уеб дизайнер дори не беше професия. Дизайнерите, които се появиха оттогава, често следващи стандартите в индустрията, сега виждат тези ранни дни като като прекрасна възможност за неограничено творчество.

Тема за сайт – видими граници и подреденост

Уеб дизайнът обича да създава усещане за магия. Iли поне илюзията, че съдържанието е спретнато подредено от невидима ръка, плаваща в свободна форма в цифровото пространство.

Реалността, разбира се, е, че уебсайтовете са изградени върху стриктнo разработена основа и целостта им се поддържа с код. Прес 2022 г., уеб дизайнерите се стремят да създадат повече реалистичност и ред с оформления, които разкриват основата и простотата на един уебсайт чрез създаване на граници и рамки.

Тема за сайт

Видимата решетка има очевидното предимство да разграничава една секция от друга. Това прави страницата по-лесна за разглеждане и разбиране, като същевременно позволява включването на повече съдържание, без страницата да се усеща претъпкано. Тези прости граници също придават на уебсайтовете фина ретро нотка, която се съчетава добре с други тенденции, свързани с 90-те, които се завръщат.

Тема за сайт – ангажиращи интерактивности

През годините сме виждали уебсайтове, които успешно правят така, че анимационните елементи да достигнат до нови технологично изобретателни висоти. Въпреки че в миналото анимациите и интерактивните елементи до голяма степен са играли роля на основен визуален елемент или преход между страници, очакваме повече дизайнери през 2022 г. да се обърнат към широкомащабни анимирани взаимодействия.

Тези взаимодействия надхвърлят скролването на една страница, което може да бъде относително пасивно занимание и не достатъчно ангажирано, за да насърчат по-смислено ангажиране със страницата, като кликване и плъзгане.

Ключът към тенденцията е да представите малко мистерия, като малък елементи, който да следва курсора или видимо липсващата навигация. Така посетителят е заинтересован да използва специфична форма на взаимодействие, за да научи как работи страницата.

Тема за сайт

Това създава нови изживявания, които карат посетителите да се чувстват повече като следователи, активно търсещи и взаимодействащи със страницата, за да разкрият нейните тайни.

Тенденциите в различите теми и дизайн за уебсайтове през 2022 г. представляват още една стъпка напред, но в интернет това наистина не е нищо ново. Бъдещето се движи бързо в нашия силно дигитализиран свят и дигиталните дизайнери често проправят пътя. Но това, което кара тези актуални тенденции за теми за уебсайтове да се усещат по-свежи, е техният фокус върху създаването на радост.

Независимо дали връщат на мода забравено десетилетие, радват потребителя с взаимодействия и анимации или предлагат нещо ръчно изработено, целта на тазгодишните тенденции в уеб дизайна е да предизвикат моментно усещане за нещо грабващо и интересно, без значение колко нетрадиционен е подходът им.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

poruchka

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето бизнес общество!