Маркетплейс интернет магазин – какво по-точно представлява?
Бизнес ниша и продукт

Маркетплейс интернет магазин – какво по-точно представлява?

Poruchka
11 Април 2023

Един маркетплейс интернет магазин е платформа за електронна търговия, където трети страни продават продукти или услуги. Примери за световно известни онлайн маркетплейс платформи включват Amazon и eBay. Продължавайте да четете тази статия, за да научите повече за определението на маркетплейс интернет магазин и какво точно представлява!

Знаете ли, че потребителите са похарчили 2,6 трилиона долара в световен мащаб в 100-те топ онлайн маркетплейс платформи само през 2020 г.? Все повече потребители се ориентират към използването на маркетплейс интернет магазини, за да намерят продуктите или услугите, от които се нуждаят.

Така че, ако вашият бизнес иска да достигне до потребителите там, където те наистина пазаруват, е време да започнете да продавате чрез маркетплейс интернет магазин.

В тази статуя ще отговорим на вашите въпроси относно продажбите чрез маркетплейс интернет магазин, включително:

 • Какво е онлайн маркетплейс магазин?
 • Какви са видовете маркетплейс магазини?
 • Какви са ползите от използването им?

Маркетплейс интернет магазин – какво представлява

Маркетплейс интернет магазин е платформа, където различни фирми и търговци могат колективно да продават своите продукти или услуги на вече изградена клиентска база. Онлайн маркетплейс платформите създават място, където хората да виждат всички налични опции за продукт или услуга от различни продавачи.

Маркетплейс интернет магазин

Някои от най-популярните пример за онлайн маркетплейс платформи са:

 • Amazon Marketplace
 • Facebook Marketplace
 • Etsy
 • Angi
 • Thumbtack
 • Walmart Marketplace
 • eBay
 • Alibaba
 • Aliexpress

Маркетплейс интернет магазин – видове

Сега, след като разгледахме дефиницията за маркетплейс интернет магазин, нека да разгледаме и кои са двата основни и най-разпространени вида:

Маркетплейс за електронна търговия

Когато чуете за маркетплейс платформи за търговия, обикновено се имат предвид именно платформите за електронна търговия. Тези онлайн пространства са най-често срещаните и най-често предпочитаните от търговците, когато последните искат да разпространяват и продават своите продукти онлайн.

Маркетплейс платформите за електронна търговия позволяват на компаниите и търговците да продават различни продукти - от дрехи, през храна, до цифрови файлове за изтегляне.

Маркетплейс интернет магазин

Маркетплейс за услуги

В допълнение към маркетплейс платформите за електронна търговия има и маркетплейс платформи, изрично изградени за бизнеси, компании и търговци, които предлагат услуги. Тези пазари позволяват на потребителите да търсят професионалисти е огромно разнообразие от услуги - от водопроводчици, през счетоводители, до сватбени фотографи.

На този етап вече знаете какво е маркетплейс интернет магазин и какви са различните видове на този вид платформа.


Сега е време да поговорим за това какви са преимуществата на този вид платформи и какви ползи предлагат те за търговците, които решат да продават през тях. Има четири значителни предимства от продажбата на вашите продукти през маркетплейс платформа, можете да прочетете за тях по-долу.

Маркетплейс интернет магазин – достъп до изградена клиентска база

Едно от най-значимите предимства на продажбата чрез онлайн маркетплейс платформа е достъпът до съществуваща клиентска база. Когато създавате бизнес или търговия в избраната от вас ниша, отнема време, за да привлечете потенциални клиенти към уебсайта си и да ги насърчите да купуват вашите продукти.

С помощта на една маркетплейс платформа не е нужно да се притеснявате за изграждането на клиентска база. Получавате незабавен достъп до голям набор от клиенти, интересуващи се от това, което предлагате. Това ви позволява да спестите време за създаване на клиентска база, пари от реклама и да започнете да продавате веднага.

Маркетплейс интернет магазин – повече видимост за бизнеса ви

Друга голяма полза от използването на маркетплейс платформа е, че помага на хората да открият вашия бизнес. Има хиляди хора, които търсят продуктите, които предлагате, но все още не са намерили вашия бизнес.

Снимка за внимание
Когато, обаче, изградите присъствие чрез някоя маркетплейс платформа, повече хора могат да открият вашия бизнес и откриването му става по-лесно.


Тъй като те вече пазаруват продуктите, които предлагате, за тези потенциални клиенти е лесно да попаднат на вашата компания, докато разглеждат отговарящи на търсенето им продукти. В резултат на това повече хора ще открият вашата марка и продукти.

Маркетплейс интернет магазин – изграждане на доверие

Знаете ли, че 81% от хората казват, че доверието в марката нарушава сделката, когато става въпрос за покупка? Изграждането на доверие с вашата аудитория и увереност във вашия продукт е от решаващо значение, но може да бъде предизвикателство, ако все още се опитвате да наложите марката си на пазара.

Маркетплейс интернет магазин

Дори ако хората открият вашата марка, докато търсят онлайн, те може да не се чувстват уверени да купуват от вас, само защото името на фирмата ви им е непознато и те не се изградили доверие към вашия бизнес.

Ако продавате чрез маркетплейс платформа е по-вероятно хората да се доверят на вашия бизнес. Тъй като доверието в платформата домакин е вече изградено, хората се чувстват по-уверени, когато купуват от вас, защото знаят, че маркетплейс платформата ще разреши всички проблеми, ако такива възникнат.

Ако предлагате страхотен продукт и страхотно изживяване, това ви помага да продължите да печелите доверието на аудиторията си.

Маркетплейс интернет магазин – предпочитан от купувачите

Ако се колебаете да продавате чрез маркетплейс платформа за търговия, помислете за следното - хората предпочитат да пазаруват през такива колективни платформи.

Много хора обичат да ги използват заради удобството, което предлагат. Можете да закупите всичко необходимо на едно място и с една транзакция, без да се налага да пазарувате от множество уебсайтове.

Маркетплейс интернет магазин

Да не говорим, че купувачите получават по-голямо разнообразие от опции, което им помага да намерят правилния продукт по-бързо.

Най-добрите маркетплейс интернет магазини ще ви помогнат да достигнете до по-голяма аудитория от хора, интересуващи се от вашите продукти или услуги. Тези платформи ви позволяват да достигнете до повече таргетирани потенциални клиенти, което можете да превърнете в продажби и приходи за вашия бизнес.

Loading...
Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

poruchka

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето бизнес общество!