Какво е динамичен уебсайт
Трафик и оптимизация

Какво е динамичен уебсайт

Poruchka
10 Април 2023

Динамичен уебсайт е новото онлайн поколение, но това определение със сигурност не би ви било достатъчно, за да разберете същността му. Затова нека се фокусираме повече върху това какво е динамичен уебсайт и какви са преимуществата на този вид уебсайт.

Въпреки сравнително кратката история на интернет уебсайтовете, те непрекъснато се развиват и променят, за да подобрят преживяванията както за брандовете, така и за техните аудитории.

Благодарение на скока и разширяването на границите на технологичния напредък, тези промени оказаха влияние върху начина, по който хората възприемат съдържанието онлайн.

Съвременните уебсайтове са оптимизирани за гледане на всякакви устройства – лаптопи, таблети и дори смартфони – и са станали по-интуитивни.

С нарастващата популярност на интелигентните асистенти, страниците също имат интегрирани функции за гласово търсене за по-удобно сърфиране.

Сред всички вълнуващи надстройки, една от най-полезните функции е динамичен уебсайт. Нека в тази статия поговорим малко повече за това какво е динамичен уебсайт, останете с нас!

Какво е динамичен уебсайт?

Какво е динамичен уебсайт е въпрос, който няма просто един кратък отговор. Или ако ви дадем кратък отговор на въпроса: „Какво е динамичен уебсайт?“, вие със сигурност няма да можете да разберете какъв е целия огромен потенциал на този вид функционалност за уебсайтове.

Динамичният уебсайт е уебсайт, който показва различни видове съдържание всеки път, когато потребител го прегледа. Неговото показване се променя в зависимост от редица фактори като демографски данни на потребителя, час от деня, местоположение, езикови настройки и т.н.

Докато статичните страници изискват ръчно актуализиране, преди съдържанието им да се промени, динамичните уебсайтове предлагат уникално съдържание на посетителите всеки път, когато разглеждат сайта. Това се прави чрез комбинация от скриптове от страна на клиента и страна на сървъра.

Какво е динамичен уебсайт

Скриптовете от страна на клиента включват код, който се изпълнява от браузъра на потребителя, като се използват скриптови езици като JavaScript.

Този скрипт е отговорен за изобразяването на промени в уеб страницата като отговор на действия, предприети в нея, като кликвания с мишката или използване на клавиатура.

Скриптовете от страна на сървъра се отнасят до код, който се изпълнява от сървъра, преди да изпрати съдържанието до браузъра на потребителя. Това се отразява на уеб страницата, когато се зарежда или посещава, като при страници за вход, формуляри за изпращане и пазарски колички.

Снимка за внимание
Използването на двата вида скриптове позволява на съвременните уебсайтове да се адаптират към изгледа на страницата на всеки потребител, като същевременно намалява времето за зареждане на сървъра.

Освен това тези скриптове са по-сигурни, следователно може да откриете никаква или много ниски уязвимости в мрежата, когато провеждате тестове за проникване в мрежата.

Какво е динамичен уебсайт – елементи

За да си отговорим на въпроса: „Какво е динамичен уебсайт?“ е необходимо и да знаем кои са неговите елементи.

Създаването на динамичен уебсайт ни позволява да подобрим съдържанието на страниците си, за да бъде по-подходящо и ангажиращо за посетителите ни. По-долу ще откриете общи динамични елементи на уебсайтове, които работят в настройка на динамична страница.

Какво е динамичен уебсайт – промяна на формата според размера на екрана

С огромния набор от смарт устройства на пазара, които потребителите използват активно, за да сърфират в онлайн пространството, наличието на уеб страница, която не се мащабира добре, може да отблъсне посетителите.

Какво е динамичен уебсайт

Динамичното разработване на уебсайт позволява на страницата да се показва на почти всеки екран, без да се прави компромис с нейната визуална привлекателност и интуитивно оформление.

Това включва пренареждане на бутони, преформатиране на текст и типография и преоразмеряване на изображения, за да отговарят на размера на дисплея на посетителя.

Какво е динамичен уебсайт – промени в езика

Чрез използване на определени инструменти за уеб разработка, динамичният уебсайт може да се показва на езика на региона, от който посетителят на сайта разглежда страницата.

Това дава на съдържанието на вашия сайт по-познат тон, както и допълнително персонализиране на цялостното изживяване.

Какво е динамичен уебсайт – препоръки на базата на предишни посещения

Тази функция на този вид страници е вероятно първото, за което повечето от нас се сещат, когато помислят върху въпроса: „Какво е динамичен уебсайт?“.

Едно от предимствата на интегрирането на бисквитки във вашия сайт е, че имате богата информация на ваше разположение за създаване на по-персонализирано изживяване на сайта.

Какво е динамичен уебсайт

Въз основа на предишното посещение на потребител, един динамичен уебсайт може да предложи подобни или свързани препоръки. Това е полезно за сайтове с голямо разнообразие от съдържание или за платформи за електронна търговия.

Какво е динамичен уебсайт – интегрирани социални мрежи

Един от начините за добавяне на ново и променящо се съдържание на сайт е чрез интегрирането на социални мрежи. Плъгините за страници могат да показват ново съдържание от социалните медийни платформи на вашата компания или марка.

Посетителите на сайта могат да видят колко активни сте в онлайн средите, дори ако другото съдържание на сайта не се актуализира толкова често. Добавянето на тези активни емисии също дава на Google и други търсачки повече съдържание за обхождане.

Какво е динамичен уебсайт – динамична визуализация и анимация

Геройските изображения (тези, които са с голям размер, грабващи вниманието и на централно място по основните страници) са жизненоважна част от всеки уебсайт. Правилното изображение към завладяващ текст може да привлече вниманието на посетителя на сайта почти мигновено и да го насърчи да продължи да разглежда.

Какво е динамичен уебсайт

С използването на динамични елементи можете да имате слайдшоу от изображения, които се редуват или се променят при рефрешване на страницата. Тези техники могат да се прилагат и към видео съдържание и анимация.

Отминаха дните на статичните стени от текстове и скучновати страници. Сега и вероятно за дълго време динамичните уебсайтове са на пазара.

Те подобряват потребителското изживяване, като се адаптират към определени фактори или действия, предприети на място, и предоставят персонализирано и ангажиращо съдържание.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

poruchka

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето бизнес общество!