Как да създадем доходен онлайн бизнес през 2023?
Бизнес ниша и продукт

Как да създадем доходен онлайн бизнес през 2023?

Poruchka
14 Април 2023

Ако някога сте искали да напуснете работата си от девет до пет и да опитате да станете управители на времето и доходите си, 2022 г. може да е идеалното време да го направите. Как? Като стартирате онлайн бизнес, разбира се.

Досега всички трябваше да се примирим с „новото нормално“ на COVID-19 - носене на маски на обществени закрити места, физическо дистанциране, прекарване на (повече) време на открито, работа от разстояние и, разбира се, онлайн пазаруване. В резултат на всичко това, много хора започнаха да пазаруват повече онлайн, което създаде невероятни бизнес възможности за предприемачи от цял свят и успешни варианти за онлайн бизнеси.

Не искате вашият онлайн бизнес да включва продажба на физически продукти? Няма проблем – имам много други страхотни идеи и възможности. Всъщност, каквито и варианти за онлайн бизнеси да обмисляте в момента, със сигурност сега е подходящото време да добиете смелост и да поемете инициатива.

Съществува доказана последователност от стъпки, които можете да следвате, за да гарантирате успеха си, когато стартирате онлайн бизнес. Виждал съм хиляди хора да започват и развиват успешни онлайн бизнеси, като следват тези простички, но много ефективни ключови стъпки от процеса.

Всеки един от нас, от начинаещ до опитен онлайн предприемач, може да се възползва от този процес, за да научи как да започне успешен онлайн бизнес още тази година.

Създайте онлайн бизнес, който задоволява нужда

Повечето хора, които тепърва започват, правят грешката да търсят първо продукт и след това пазар и възможност за онлайн бизнеси.

За да увеличите шансовете си за успех, започнете с пазара. Номерът е да намерите група хора, които търсят решение на проблем, но не намират много резултати или варианти.

Как да създадем доходен онлайн бизнес

Интернет прави този вид проучване на пазара лесно:

Посетете онлайн форуми, за да видите какви въпроси задават хората и какви проблеми се опитват да решат. Направете проучване на ключови думи, за да намерите ключови думи, които много хора търсят, но нямат много конкуренция с други сайтове.

Проверете потенциалните си конкуренти, като посетите техните сайтове и вземете под внимание какво правят, за да задоволят търсенето. След това можете да използвате това, което сте научили, и да създадете продукт за пазар, който вече съществува и да го направите по-добре от конкуренцията.


Това простичко проучване на пазара ще ви даде много добра идея какви са възможностите за различните онлайн бизнеси, които обмисляте и върху коя идея си струва да работите повече, за да я осъществите.

Атрактивни копита за вашия онлайн бизнес

Има доказана формула за писане на атрактивни и предизвикващи интерес копита, която превежда посетителите през процеса на продажба от момента, в който пристигнат във вашия онлайн магазин до момента, в който направят покупка. Добре написаните копита са ключове момент за успеха на вашия онлайн бизнес.

Как да създадем доходен онлайн бизнес

Ето какво трябва да включва едно добро и продаващо копи за успешен онлайн бизнес:

 • Събудете интерес с убедително заглавие
 • Опишете проблема, който вашият продукт решава
 • Утвърдете авторитета си като бизнес, който може да реши този проблем
 • Добавете отзиви от хора, които са използвали вашия продукт
 • Говорете за продукта и как той може да е от полза за потребителя
 • Направете предложение
 • Дайте своята гаранция и обещание
 • Създайте усещане за спешност
 • Подтикнете към продажба

В цялото копи трябва да се съсредоточите върху това как вашият продукт или услуга е уникален и способен да разреши проблемите на хората или да подобри живота им. Мислете като клиент и се запитайте: „Какво мога да открия за мен в този продукт?“.

Създайте уебсайт на вашия онлайн бизнес

След като имате своя пазар и продукт и сте определили своя процес на продажба, вече сте готови за малко уеб дизайн и създаване на вашия уебсайт.

Снимка за внимание
Не забравяйте да се придържате към повече семплост и простота. Имате по-малко от пет секунди, за да привлечете вниманието на някого. В противен случай той си е отишъл без да направи покупка и е възможно никога повече да не го привлечете обратно във вашия магазин.


Някои важни съвети, които трябва да имате предвид при изграждането на уебсайтове за онлайн бизнеси:

 • Изберете един или два обикновени шрифта на бял фон
 • Направете навигацията си ясна и проста и еднаква на всяка страница
 • Използвайте графики, аудио или видео само ако подпомагат вашето послание
 • Включете оферта за регистрация, за да можете да събирате имейл адреси
 • Улеснете купуването - не повече от две кликвания между потенциалния клиент и плащането
 • Вашият уебсайт е вашият онлайн магазин, така че го направете удобен за клиента

Използвайте търсачките за привличане на клиенти към вашия онлайн бизнес

Рекламирането с плащане на клик (PPC) е най-лесният начин да получите трафик към чисто нов сайт. Има две предимства пред това да чакате трафикът да дойде при вас органично. Първо, PPC рекламите се показват незабавно на страниците за търсене и второ, PPC рекламите ви позволяват да тествате различни ключови думи, както и заглавия, цени и подходи за продажба.

Как да създадем доходен онлайн бизнес

Не само получавате незабавен трафик, но можете също да използвате PPC реклами, за да откриете най-добрите си ключови думи с най-голяма реализация. След това можете да разпределите ключовите думи в сайта си във вашите копита и код, което ще помогне на класирането ви в резултатите от органичното търсене.

Представете вашия онлайн бизнес като високоекспертен

Хората използват интернет, за да намерят информация. Предоставете тази информация безплатно на други сайтове и ще видите повече трафик и по-добро класиране в търсачките. Тайната е винаги да включвате връзка към вашия сайт с всяко парченце информация.

Предлагайте безплатно експертно съдържание. Създавайте статии, видеоклипове или друго съдържание, което хората ще намерят за полезно. Разпространете това съдържание чрез онлайн директории със статии или сайтове за социални медии.

Как да създадем доходен онлайн бизнес

Включете разширение „Изпрати на приятел“ към ценно съдържание на уебсайта ви Станете активен експерт в индустриални и нишови форуми и сайтове за социални мрежи, където се намира вашият целеви пазар

Интернет се променя толкова бързо, че една година онлайн се равнява на около пет години в реалния свят. Но принципите за това как да започнете и развивате успешен онлайн бизнес изобщо не са се променили.

Ако тепърва започвате малък бизнес онлайн, придържайте се към тази последователност. Ако сте били онлайн известно време, направете бърз преглед и вижте дали има стъпка, която пренебрегвате или изобщо не сте се захванали да направите. Не можете да сбъркате с основите.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

poruchka

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето бизнес общество!