Изработка на онлайн магазин
Ресурси и инструменти

Изработка на онлайн магазин

Poruchka
20 Април 2023

Живеем в онлайн свят, в който страхотната изработка на онлайн магазин се е превърнала в основен компонент на успешния бизнес.

Правилното структуриране и изграждане на онлайн магазин всъщност ви позволява да притежавате и менажирате уебсайт за електронна търговия, благодарение на който можете да покажете бизнеса си в най-добра светлина и да блеснете пред конкуренцията.

Лошата изработка на онлайн магазин вероятно ще накара хората да кликнат върху бутона за изход в горния ляв ъгъл на екрана, преди дори да са погледнали какво продавате и предлагате.

Но кой е най-добрият начин за изработване на онлайн магазин – използването на платформа за изработка онлайн магазин, или ползване на услугите на професионален уеб дизайнер?

Когато въведете „изработка онлайн магазин“ в търсачките, ще попаднете на стотици статии, които разясняват плюсовете и минусите на всеки един от двата варианта за изработка на онлайн магазин. Задачата на днешната статия е да сравни двата варианта и да ви помогне да изберете правилния метод за изработване на онлайн магазин за вашия бизнес.

Но нека си го кажем предварително – нищо не може да замени професионалната помощ и опит на един специалист, който с години се занимава с това, което ще откриете, когато търсите „изработка онлайн магазин“ в търсачките.

Трябва ли да използвате платформа за изработка на онлайн магазин. или трябва да наемете уеб дизайнер? И двете си имат плюсове и минуси. Тук изследваме разликите между двата варианта за изработка онлайн магазин, за да можете да откриете кой е най-добрият за вас.

Изработка на онлайн магазин – първо определете нуждите си

Преди да решите дали изработка онлайн магазин платформа или професионален уеб дизайнерът са подходящ вариант за вас, трябва да определите вашите нужди и да изясните какво очаквате вашият уебсайт да направи за вас. Обмислете всички различни страници и функционалности, от които може да се нуждаете.

Изработка на онлайн магазин

Искате ли клиентите да могат да закупят нещо? Следователно ще ви трябва магазинна система.

Искате ли да създавате съдържание редовно? Следователно ще ви трябва функция за блогове.

Искате ли хората да попълнят формуляр или да създадат потребителски профил? Или просто посещават вашия уебсайт за информация?

Друг важен въпрос, който трябва да си зададете, е - съгласни ли сте да имате по-масово изглеждащ уебсайт или искате нещо по-уникално и създадено по поръчка?


В зависимост от вашите функционални нужди, ще можете да разберете как да настроите уебсайта си и с кого трябва да работите за изработване на онлайн магазин.

Това също ще окаже влияние върху разходите и колко време ще отнеме една изработка онлайн магазин във вашия случай. След като имате добра представа от какво се нуждаете и какво очаквате да прави уебсайтът ви, можете да обмислите възможностите си за изработка на онлайн магазин.

Изработка на онлайн магазин – вариантите

И така, какви начини има за изработване на онлайн магазин?

Изработване с платформа - използвате „направи си сам“ платформа за уеб сайтове Персонализираното решение - наемете агенция за уеб дизайн

Най-често срещаните начини са или да използвате платформа за създаване на уеб сайтове, базирана на шаблони, или да работите с уеб дизайнер, за да създадете персонализиран уебсайт. Нека разгледаме по-отблизо всяка от тези опции.

Изработка на онлайн магазин – какво е уеб дизайнер

Уеб дизайнерът е графичен дизайнер, който може да проектира вашия уебсайт напълно от нулата. С онлайн платформата за създаване на уебсайт трябва да работите в рамките на параметрите на зададените шаблони, които се предлагат, докато уеб дизайнерът ще създаде вашия уебсайт от празно платно и той ще включва точно това, което вие искате да има в него и ще изглежда точно по желания от вас начин.

Снимка за внимание
Можете да наемете агенция или компания за уеб дизайн, която разполага с цял екип от уеб дизайнери, разработчици и търговци, които могат да се погрижат за всичко вместо вас - от етапа на концепцията до завършения уебсайт.


Удобството на изработване на онлайн магазин, когато си в ръцете на опитни професионалисти е наистина ненадминато. Освен това правилната и професионална изработка на вашия онлайн магазин лесно може да му даде летящ старт и да бъде предпоставка за успеха на вашия бизнес.

Някои от популярните уеб дизайн агенции в страната включват:

 • GetSeo
 • Almero
 • eDesign
 • Website Design
 • DILYS
 • АГМА Студио

Изработка на онлайн магазин – какво е платформа за създаване на уеб сайтове

Платформата за изработка на онлайн магазин или уеб сайт е инструмент „направи си сам“, който позволява на потребителя да изгради уеб сайт с помощта на предварително направени шаблони, без да се налага сам да го проектира или да пише кода.

Изработка на онлайн магазин

Платформите за създаване на уеб сайтове предлагат разнообразие от различни шаблони за дизайн, от които да избирате.

Топ платформите разполагат с доста опции, така че намирането на тази, която отговаря на вашите нужди, не би трябвало да е трудно. Оттам можете да добавяте джаджи и дизайнерски елементи към вашия сайт, за да персонализирате шаблона.

Има редица създатели на уеб сайтове и конкуренцията е жестока. Някои от най-популярните налични днес включват:

 • Wordpress
 • Squarespace
 • Wix
 • Weebly
 • Jimdo
 • Shopify
 • Simvoly

С помощта на тези онлайн платформи, можете да изградите уебсайта си изцяло онлайн с нищо повече от интернет връзка и браузър.

Изработка на онлайн магазин – кой вариант да изберем

Дали наемането на уеб дизайнер е правилният избор за вас? Или трябва да използвате платформа? В крайна сметка отговорът на този въпрос зависи от вашата ситуация, нужди, бюджет, времева рамка и различни други фактори.

Всеки бизнес, който иска да окаже влияние, трябва да може да представи онлайн магазин или уебсайт, който е също толкова впечатляващ, колкото и самият бизнес.

Изработка на онлайн магазин

Работата с уеб дизайнер означава работа с действително човешко същество, а не с инструмент. Това означава, че ще получите предимството на човешкото прецизното внимание към детайла, както и персонализиран резултат, който никой друг няма.

Това е фактор, който се губи при използването на платформа и може да бъде разликата между добър уебсайт и невероятен. Дизайнерът ще внесе допълнителен ефект във вашите проекти, като ви помогне да постигнете неща, които една платформа не може. Нека проучим предимствата от наемането на опитен уеб дизайнер.

Дизайнерът може да ви помогне да създадете и поддържате последователна идентичност на марката Един дизайнер може да ви помогне лесно да се откроите сред конкуренцията

Един дизайнер може да работи със страхотно внимание към всеки детайл – нещо, което една платформа за изработка не може да предложи

Безкрайни възможности – един дизайнер може да направи всичко, което си представяте и точно по начина, по който си го представяте

Изработка на онлайн магазин

Опит и професионализъм – такива може да предложи само един уеб дизайнер. При използването на платформа, вие работите със собствените си възможности (в честия случай ограничени) и готов шаблон, който хиляди други използват

Онлайн магазините са като небостъргачи - най-високите и най-добре проектираните ще се открояват над останалите. Така че бъдете смели и креативни, какъвто и път да решите да поемете.

Да вземеш решение между работа с платформа за създаване на уебсайтове и уеб дизайнер е лесно за някои и предизвикателство за други. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да се информирате по-добре и за двете опции и да ви насочи към избора, който е най-добър за вас и вашия бизнес.

Loading...
Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

poruchka

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето бизнес общество!